14.10.2014

Marmoroidut vadelmasuklaamarengit


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi

Fazer lanseerasi syyskuun alussa uuden tumman ja vadelmaisen leivontasuklaan ja sen kylkeen pisti pystyyn reseptikilpailun, jonka viimeisiä vaiheita käydään läpi parhaillaan. Osallistuin itsekin kilpaan kahdella reseptillä, joista tämä marmoroitujen suklaamarenkien ohje sijoittui viiden parhaan joukkoon! Olen ihan täpinöissäni!

Jos yhtään kiinnostaa, käykää ihmeessä katsomassa viisi parhaiten sijoittunutta reseptiä ja äänestäkää suosikkianne! Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 10kpl kahden lipun pakettia suklaafestareille, jotka pidetään 8.11. Wanhassa Satamassa. Linkki äänestykseen Fazerin sivuille on tässä.

Äänestysaikaa on 24.10. klo 12 saakka.


Sitten reseptin pariin. Ajattelin sijoittumiseni kunniaksi jakaa teille molemmat ohjeet, joista ensimmäisenä marengit.
Olen aina halunnut valmistaa marmoroituja suklaamarenkeja, mutta jotenkin se on tupannut jäämään kaiken muun vyöryessä edelle. Nyt sain hyvän syyn toteuttaa itseäni vihdoin.

Nämä marengit ovat superyksinkertaisia leipoa. Riittää, että vatkaa marengin, sekoittaa joukkoon sulan suklaan muutamalla kaapaisulla, nostelee epämääräisiä kasoja leivinpaperille ja lopuksi ripottelee pintaan kuivattua vadelmarouhetta. Niin helppoa!

Voit käyttää marenkien valmistamiseen mitä tahansa suklaata, mutta vadelmasuklaa toimii maun kannalta parhaiten. Pinnalle ripoteltavan vadelmarouheenkin voi halutessaan jättää pois tai korvata jollain muulla makuaineella.Marmoroidut vadelmasuklaamarengit


9kpl

  • 100g kananmunan valkuaista
  • 150g kidesokeria
  • 1/2 vaniljatangon siemenet
  • 80g vadelmasuklaata 
  • 10g pakastekuivattuja vadelmia rouheena

Vatkaa valkuaiset, sokeri ja vanilja kovaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa ja kaada marengin joukkoon. Kaapaise sekaisin muutamalla lastanvedolla, jotta seos marmoroituisi, mutta ei sekoittuisi liikaa.

Nostele leivinpaperoidulle pellille lastalla yhdeksän tasakokoista kasaa marenkia. Ulkomuodolla ei ole merkitystä, sillä nämä marengit saavat näyttää rouheilta.

Ripottele marenkien pintaan vadelmarouhetta.

Nosta 120C asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa heti 100C asteeseen. Kuivata noin 1,5-2 tunnin ajan tai kunnes marengit irtoavat helposti leivinpaperista.

. . .

Ei kommentteja: