1.10.2014

Porkkana-vuohenjuustopiirasHalusin kokeilla vähän toisenlaista suolaista piirasta. Tässä on voitaikinapohja, jonka päällä on juustoinen täytekerros ja pinnassa esikeitettyjä porkkanatikkuja.
Voitaikinan voi tehdä tätä projektia varten itse tai sitten käyttää kaupan valmista taikinaa. Itse tein taikinan omin käsin, sillä edellisestä kerrasta oli päässyt kulumaan niin pitkään, että oli pakko ottaa se harjoittelun kannalta.

Mieleni askaroitsee muutenkin leivonnaisissa juuri nyt, sillä meillä on viikonloppuna tuparit, joihin olisi tarkoitus laitella jonkun verran erilaisia syötäviä tarjolle. Tytär toivoi marenkeja ja juustonaksuja, mutta niiden lisäksi olisi hyvä olla muutakin.
Eiköhän se selvinne. Täytyy vain olla menemättä sille 'Hullu Pitoemäntä'-linjalle ja pitäytyä kohtuudessa. Haastavaa!Porkkana-vuohenjuustopiiras


riittävyys noin 6-8lle


  • 400g voitaikinaa (itsetehtyä tai pakastetta)
  • 150g philadelphia-tuorejuustoa
  • 300g porkkanoita
  • 50g vuohenjuustoa
  • 10g tuoretta timjamia (n. puoli punttia)
  • 80-90g keltasipulia
  • 10g limettimehua
  • 15g rypsiöljyä
  • 3g suolaa
Kaulitse voitaikina noin 17 x 25cm kokoiseksi levyksi. Viillä reunoihin kehykset terävällä veitsellä noin kahden senttimetrin etäisyydelle reunoista, mutta älä leikkaa läpi asti. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Kuori porkkanat ja siisti päät. Leikkaa porkkanat pitkittäin kuuteen tai kahdeksaan osaan, riippuen porkkanan paksuudesta. Lyhennä liian pitkät porkkanasuikaleet arviolta 13cm pituuteen.
Nosta porkkanasuikaleet kattilaan, ripsottele perään suola ja lisää vettä sen verran, että porkkanat hyvin peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä porkkanoita, kunnes haarukka uppoaa niihin helposti, noin 5-7 minuutin ajan. Valuta vesi pois ja jätä jäähtymään.

Kuori ja silppua sipuli kuutioiksi. Kuullota sipulisilppua paistinpannulla öljyssä, kunnes sipulinpalat ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Kaavi sipulinpalat keskikokoiseen kulhoon.

Silppua tuore timjami ja nosta sipulin joukkoon kulhoon.

Lisää kulhoon myös vuohenjuusto ja tuorejuusto sekä limettimehu. Sekoita massasta tasaista.

Nosta voitaikinalevy kylmästä, aseta se leivinpaperoidulle pellille ja kaavi juustoseos sen keskelle. Levitä seos tasaisesti aiemmin leikattujen raamien sisäpuolelle. Asettele sitten porkkanatikut juustoseoksen päälle lappeelleen.

Paista 225C asteessa 20-25 minuuttia, kunnes piirakan reunat ja porkkanat ovat saaneet kivasti väriä.
Anna piirakan vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista.

. . .

Ei kommentteja: