29.3.2014
Gluteenittomat, munattomat kirsikka-suklaatarteletit ja valkosuklaa-kookostarteletit
Olen tainnut mainita aiemminkin, että lautapeliporukka, jossa pelaan, on vähintäänkin haastava ruokittava. Jos haluaa valmistaa jotain kaikille sopivaa, kiellettyjen listalle pomppaavat gluteeni, kananmuna, soija, osittain laktoosi, melkolailla kaikki hedelmät, hiiva ja moni, moni muu.
Monesti menen sieltä, mistä aita on matalin ja leivon useampaa erilaista tuotetta sopimaan erilaisiin rajoituksiin.
Tällä kertaa kuitenkin halusin viedä mukanani sellaista, mitä kaikki voivat huoletta syödä.
Päädyin valmistamaan tarteletteja niiden helppouden ja muuntautuvuuden vuoksi. Olin kokeillut aiemminkin munattoman murotaikinan valmistamista, vaikkakin vehnää sisältävänä, joten gluteenittoman, munattoman murotaikinan valmistus ei tuntunut ylivaikealta urakalta.
Täyteyhdistelmiksi valitsin kirsikkahillon ja tumman suklaamoussen sekä kookoshillon yhdistettynä valkosuklaamousseen.
Kananmunattoman murotaikinan ohje tässä aiemmassa viestissä.
Suklaamousset valmistin painosuhteella 1 osa sulatettua suklaata, 2 osaa kermavaahtoa.
Tartelettien kasaus oli helppoa. Pienet teelusikalliset hilloa tartelettien pohjalle ja sen päälle suklaamoussea. Koristeeksi laitoin toisiin suklaaspritsit ja toisiin raastoin suklaata ja ripottelin aavistuksen suklaaströsselipölyä pussin pohjalta.
Tuli tosi hyviä, vaikka itse sanonkin ja kaikki menivät suit sait parempiin suihin.
. . .