15.3.2014

SuklaajätskitKotitekoiset puffetit ovat aikamoista askartelua, sain huomata.
Olemme yhden läheiseni kanssa hekumoineet puffetteja ja pohtineet, voisiko sellaisia saada oikeasti aikaan kotona. Sellaisia, joissa se keksikin olisi vähän tahmaisen kakkumainen ja pehmeä. Vastaus on, että luultavasti. Pitäisi vain tietää sopiva resepti.

Halusin tutustuttaa itseni Serious Eats:in ice cream sandwiches -reseptiin, sillä kuvan ja ohjeen perusteella tiedossa tuntui olevan ainakin jotain hyvää, vaikka ei välttämättä ihan puffet-tasoista kokemusta. Reseptin mukaan valmistetut jätskit olivat kyllä hyviä, mutta melko kovia. Ohjeen mukainen yön yli pakkasessa pehmitys ei ainakaan tunnu riittävältä, jos tahtoisi saada syötäväksi jotain muuta kuin rapsakkaa keksiä, jonka välissä on jäätelöä.
Nämä jätskit olivat maistuvia, mutta eivät ihan sitä, mitä olisin kaivannut.

Valmistin kaksi keksimassaa, joista toisen tein täsmälleen ohjeen mukaan ja toiseen lisäsin glukoosisiirappia. Siirappilisää oli 20g per puolikas ohjeellinen.
Halusin katsoa, pehmentäisikö pieni määrä glukoosia keksejä yhtään. Kävi ilmi, että kyllä pehmensi, mutta muutos rakenteessa oli pieni.

Ohjeen mukainen keksimassa oli kenties kamalinta kaulittavaa vähään aikaan, sillä se meinasi murentua joka välissä.
Siirappilisäinen massa oli tässä mielessä parempi, sillä suurempi nestepitoisuus auttoi keksimassaa pysymään paremmin kasassa työstössä.

Tein kekseistäni ehkä puolet pienempiä kuin ohjeessa mainittiin ja paistoin niitä noin 8 minuutin verran 180C asteessa.

Annoin keksien jäähtyä hyvin ja siivutin väliin pirkan suklaajäätelöä. Sitten käärin jäätelöt folioon ja annoin muhia pakkasessa yön ajan.
Tai no, annoin melkein kaikkien muhia pakkasessa yön ajan. Oli pakko vähän koemaistaa.

Maku oli hyvä ja jos työläys ei ole ongelma, tällaisia jätskejä on hauska väkerrellä kotona aina joskus. Luulen kuitenkin, että minulta jäävät tähän. 
Helpompaa hankkia kaupasta valmiita.

Jäin pohtimaan, olisiko pehmeyttä lisännyt, jos olisin korvannut osan sokerista glukoosisiirapilla ja käyttänyt sitä enemmän. Asian tutkiminen vaatisi lisää koe-eriä. Jos koskaan pääsen sinne asti, kerron sitten. Toistaiseksi näkymissä ei kuitenkaan ole uuden satsin valmistusta.

. . .

Ei kommentteja: