16.8.2014

DominotryffelitJos jokin makeinen on helppo ja näyttävä, tämä on sellainen. Aineksia on tasan kolme; tai oikeastaan neljä, jos lasketaan mukaan kuorruttamiseen käytettävä suklaa. Erikoistaitoja ei vaadita. Näiden palleroisten pyörittely sujuu aloittelevaltakin leipurilta helposti.

Keksitryffeleiden valmistuksessa on tärkeää varata tekoon aikaa pari päivää. Ensimmäisenä päivänä valmistetaan massa, joka pyöritellään palloiksi ja kun ne ovat saaneet levätä kylmässä yön yli, onnistuu kuorruttaminenkin paremmin. Lisäksi maku ja rakenne paranevat pienen muhittamisen avulla.

Jos et omista suklaakonvehtien valmistuksessa käytettäviä erikoistyökaluja, voit kuorruttaa tryffelipallot esimerkiksi kahta haarukkaa käyttäen tai sitten kikkailemalla coctailtikuilla. Itse suosin haarukoita.
Ja suklaakuorrute saa olla rouhean rosoinenkin. Kuorruttamisessa on vaikea mennä vikaan. 

Koristeluun tykkään itse käyttää eri suklaata kuin kuorruttamiseen, mutta näiden pintaankin voi ripotella vaikka nonparelleja tai mitä tahtookaan.Dominotryffelitnoin 35-45 kappaletta


  • 300g dominokeksejä
  • 30g tummaa kaakaojauhetta
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorruttamiseen:

  • 130g suklaataPunnitse dominot kulhoon ja murskaa ne puisella survimella. Halutessasi voit myös käyttää tehosekoitinta.

Lisää sitten ensin kaakaojauhe ja sekoita. Sen jälkeen mittaa joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Ota reilunkokoinen uunivuoka, jonka olet vuorannut joko kelmulla tai leivinpaperilla ja teelusikka. Ota teelusikalla tryffelimassaa ja pyörittele se sitten palloiksi käsin. Puuha on sotkuista.

Kun olet pyöritellyt kaiken massan palloiksi, nosta vuoka jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mielellään jopa pidemmäksi aikaa. Hyvä muhitus kylmässä parantaa tryffeleiden makua ja rakennetta.

Seuraavana päivänä sulata suklaa pienessä astiassa ja pyörittele kylmät tryffelipallot yksitellen sulassa suklaassa. Aseta ne leivinpaperoidulle alustalle jähmettymään. Kun olet pyöritellyt kaikki pallot suklaassa, nosta ne joksikin aikaa jääkaappiin kovettumaan koviksi ennen tarjoilua. Säilytä kylmässä odottamassa tarjoilua.

Jos haluat ripotella pallojen pintaan koristeita, tee se heti kuorrutettuasi pallon, sillä suklaa jähmettyy kylmän tryffelipallon pintaan melko nopeasti.

Voit myös koristella pallot spritsaamalla tryffeleiden pintaan erilaista suklaata ohuiksi raidoiksi sen jälkeen, kun ensimmäinen suklaakerros on kunnolla kovettunut.. . .

Muita makeisreseptejä:. . .

Ei kommentteja: