17.9.2014

Kolme digestivepohjaa


Paha Kakku-blogi on muuttanut!


Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fiHyvä digestivepohjan ohje on erinomaisen tärkeä olla olemassa. Digestivepohjat ovat hyvin monikäyttöisiä ja sopivat sekä paistettaviin että hyydytettäviin kakkuihin ja leivoksiin sekä moniin piirakoihin.

Hyvä digestivepohja ei ole liian makea tai tursua rasvaa. Sokeria ei ole oikeasti tarpeen lisätä pohjamurun joukkoon, sillä digestivekekseissä itsessään on riittävästi makeutta ja päälle tuleva massa pitää huolen sokerisuudesta kyllä. Samoin kavahdan ohjeita, joissa voita tai margariinia on käytetty niin valtavia määriä, että ylimääräinen rasva on tihkunut vuoan pohjalle ja reunoille ja kovettunut sinne näkyväksi kerrokseksi. 
Pohjaa ei saa painella liian paksuksi, sillä sen on tarkoitus vain tukea päällä olevaa kakkua tai leivosta vetämättä liikaa huomiota itseensä. Paksun pohjan leikkaaminen on lisäksi aika vaikeaa. Käyn myöhemmin läpi siistin pohjan tekovaiheet. (edit. Linkki Tässä)

Olen yrittänyt näissä ohjeissa saada aikaan riittävän kasassa pysymisen yhdistettynä parhaaseen leikkautuvuuteen. Huomaa, että pohja pysyy parhaiten kuosissaan vilpoisena ja pitkään pöydällä seisotettuna saattaa olla murenevaisempi.

Digestivekekseissä on hyvin selkeä maku, jonka muunteleminen on melko vaikeaa. Suuria eroavaisuuksia on siis melko mahdoton saada aikaan, mutta ehkei se haittaa. Näillä peruspohjilla pääsee jo melko pitkälle.
Digestivepohja


riittoisuus halkaisijaltaan 20-senttisen vuoan pohjalle


  • 150g digestivekeksejä murskana
  • 60g voisulaa

Murskaa keksit puisella survimella tai valinnaisella työkalulla hienoksi muruksi. Lisää voisula ja sekoita huolellisesti sekaisin.
Painele muruseos käyttämäsi vuoan pohjalle tiiviiksi levyksi.
Tumma digestivepohja


riittoisuus halkaisijaltaan 20-senttisen vuoan pohjalle


  • 150g digestivekeksejä muruna
  • 60g voisulaa
  • 5g tummaa kaakaojauhetta

Murskaa keksit puisella survimella tai vastaavalla työkalulla. Sekoita murun joukkoon ensin kaakaojauhe ja sitten voisula.
Painele käyttämäsi vuoan pohjalle tiiviiksi levyksi.
Mausteinen digestivepohja


riittoisuus halkaisijaltaan 20-senttisen vuoan pohjalle


  • 150g digestivekeksejä murskana
  • 60g voisulaa
  • 5g jauhettua kanelia
  • 1g jauhettua kardemummaa

Murskaa keksit puisella survimella tai vastaavalla. Sekoita murun joukkoon ensin mausteet ja sitten voisula.
Painele käyttämäsi vuoan pohjalle tiiviiksi levyksi.

. . .

Ei kommentteja: