23.9.2014

Omena-calvadoshillo



Minulle tarjottiin mahdollisuutta osallistua pienimuotoisiin kahden hengen ja noin kahden omenakilon hillotalkoisiin sillä ehdolla, että toisin hillosokeria muassani. Ei tarvinnut kahta kertaa kysyä! 

Yhteispelillä hillonkeitto oli ripeää ja hauskaa puuhaa. Teimme loppujen lopuksi pienen annoksen, mutta saimme ihan kivasti pieniä rasioita pakkasentäytteeksi tulevia hillohetkiä varten. Talkootoverini oli löytänyt kiinnostavan reseptin Ruokalasta (linkki tässä) ja se toimi erinomaisesti.
Seurasimme reseptiä täydelleen lukuunottamatta sitä, että käytimme vaniljatangon sijaan jauhettua vaniljaa.

Tämä hillo ei sovellu lapsille, mutta koska calvados kaadetaan hillon joukkoon vasta ihan viimeisenä, hilloerästä voi ottaa lapsia varten syrjään jonkun verran ennen sen lisäämistä.

Tämä omena-calvadoshillo toimisi erinomaisesti juustojen kanssa, kuten ohjekin ehdottaa, mutta myös vastapaahdetulla, voidellulla paahtoleivällä, omenapiiraiden sulostuttajana, aikuissyöjille tarkoitetussa täytekakussa tai ihan vaan lusikoituna suoraan sellaisenaan. Niin hyvää se on.