14.9.2014

SuklaakeksitNyt on ollut laiska viikonloppu, joka on kulunut nukkuessa, kutoessa, leffaa katsoessa ja näitä suklaakeksejä maistellessa. Ystävällä oli perjantaina tuparit, joiden päätteeksi kävimme sheikkaamassa itsemme kunnon hikeen ja kipitin kotiin vasta aikaisin aamunpuolesta jalat väsyneinä. Sen urheilumäärän päälle hissuttelupäivä oli ihan ehdoton ja nämä suklaakeksit helppotekoinen lauantain pelastaja.

Alkuperäinen resepti löytyy Glorious Treats-blogista, mutta jouduin muokkaamaan sitä sen verran radikaalisti, että siitä syntyi oikeastaan jo uusi ohje. Minulla ei ollut saksanpähkinöitä tai minisuklaahippuja, joten aineksia mitatessani ja muuntaessani tilavuuksia painoarvoiksi menin mututuntumalla ja tein oman versioni reseptistä. Tajusin sentään kirjoittaa kaiken ylös, sillä lopputulos oli niin onnistunut, että sen kehtaa julkaista täälläkin hyvillä mielin.

Keksit ovat gluteenittomia ja maidottomia, jos käyttää gluteenitonta ja maidotonta suklaata. Maku on miellyttävän pähkinäinen mantelin ansiosta ja rakenne hauskan fudgemainen.
Suklaakeksit8-10 kappaletta


  • 90g mantelijauhetta
  • 90g kananmunanvalkuaista
  • 230g tomusokeria
  • 40g tummaa kaakaojauhetta
  • yhden vaniljatangon siemenet
  • 130g maidotonta gluteenitonta suklaata

Vispaa kananmunia, kunnes ne vaahtoavat hieman. Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja rouhi suklaa pieneksi palaksi. Yhdistä kaikki ainekset toisiinsa.
Taikina jää rakenteeltaan melko paksuksi ja tahmeaksi.

Nostele leivinpaperoiduille pelleille 8-10 parin ruokalusikallisen kokoista nökköä, maksimissaan 5 per pelti.

Paista 175C noin 12-13 minuuttia tai kunnes keksit ovat kohonneen näköisiä ja pinnastaan hieman halkeilleita. Keksit litistyvät jäähtyessään.
Anna jäähtyä täysin ennen siirtämistä pois leivinpaperilta.

. . .

Ei kommentteja: