Mannaleivät tai mannalastut ovat rapeita ja voisia pikkuleipiä. Ne ovat hyvin samankaltaisia kauralastujen kanssa, raaka-aineet ovat vain hieman erilaiset.
Kuten kauralastuissa, mannaleipienkin massa on melko löysää ja leviää runsaasti.
Valmistin näitä mannaleipiä, piparpähkinöitä ja pieniä marenkeja erään ystäväni avuksi yhteensä reilut puolentuhatta kappaletta. Hänen perheensä kohdalle osui suru ja autoin muistotilaisuuden tarjottavien järjestämisessä. Mannaleivät, piparpähkinät ja marengit olivat olleet edesmenneen läheisen suosikkipikkuleipiä ja niitä toivottiin myös muistotilaisuuteen.
Osanottoni perheelle ja kiitos, kun sain olla avuksi haastavana hetkenä. Rakkautta ja halauksia. <3
These semolina cookies are crisp and buttery. The cookie dough is quite soft and loose so these will spread a lot.
I baked over 500 all put together of these semolina cookies with some gingerbread and peanut cookies along with meringues to help out a friend who had a death in the family recently. Those cookies had been the departed's favourites, so they asked me if I would bake them to be served at the funeral.
I'm glad to have been able to help a friend in need. Hugs and lots of love. <3
Mannaleivät
Semolina cookies
100 kappaletta / pieces
- 300g voita (butter)
- 270g kidesokeria (sugar)
- 10g vaniljasokeria (vanilla sugar)
- 5g leivinjauhetta (baking powder)
- 160g mannasuurimoita (semolina)
- 180g puolikarkeita vehnäjauhoja (all-purpose flour)
- 60g kananmunaa (eggs)
Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Lisää muut ainekset joukkoon. Taikinasta pitäisi tulla pehmeähkö ja tarttuvainen.
Lusikoi teelusikallisen kokoisia nökköjä leivinpaperoidulle pellille ja jätä hyvät leviämisvarat joka suuntaan. Suosittelen pellin koosta riippuen laittamaan nökköjä vain 9 tai 16 kpl per paistoerä, etteivät lastut ota kiinni toisiinsa.
Paista 175C noin 7-8 minuuttia tai kunnes kullanruskeita reunoilta. Anna jäähtyä täysin ennen siirtämistä.
Whip together the butter and the sugar with a hand mixer. Add the remaining ingredients. The dough should be soft and sticky.
Take a teaspoon and spoon out small teaspoon-sized chunks to a parchment-covered baking tray. Leave room for spreading. I recommend placing only 9 or 16 spoonfulls onto the parchment.
Bake at 175C for about 7-8 minutes or until the edges are nice and golden brown. Let cool entirely before moving from the parchment.
. . .
Whip together the butter and the sugar with a hand mixer. Add the remaining ingredients. The dough should be soft and sticky.
Take a teaspoon and spoon out small teaspoon-sized chunks to a parchment-covered baking tray. Leave room for spreading. I recommend placing only 9 or 16 spoonfulls onto the parchment.
Bake at 175C for about 7-8 minutes or until the edges are nice and golden brown. Let cool entirely before moving from the parchment.
. . .