28.12.2014

Maapähkinävoi-kauranamusetTeki mieleni jotain pientä makeaa, jonka vuoksi ei tarvitsisi lähteä erikseen kauppaan. Toinen vaatimus oli, että sen makean olisi suotavaa olla nopeatekoista, sillä sokerihammasta kolotti kovin ja namifiksiä teki mieli kahvin kaveriksi. Selailin sitten kirjanmerkkejäni ja bongasin sieltä nämä Chocochilin maapähkinävoi-kauranamuset, jotka vaikuttivat aika hauskoilta ja helpoilta. 

Kaapistani ei valitettavasti löytynyt kookosöljyä tai kasvimaitoa, joten tein omat namini eläimellisinä, vaikka alkuperäinen resepti on vegaaninen. Kivasti onnistuivat ja pari tällaista riittää taltuttamaan isommankin sokerinhimon, kun ovat sen verran tuhteja.
Käytin vuokina minimuffinivuokia ja ladoin niihin täysiä ruokalusikallisia makeismassaa ja sain 25 vuoallista ohjeessa ilmoitetun 15-20 kappaleen sijaan. Luulen, että reseptin kirjoittaja on käyttänyt isohkoja vuokia. Kannattaa ottaa se huomioon, jos näitä päättää kokeilla, etteivät vuoat yllättäen lopu kesken.

Ovat hyviä! Kannattaa kokeilla esimerkiksi lasten kanssa tehden, sillä valmistus ei vaadi kuin vähän keittelyä ja pikkukätöset voivat mainiosti vaikka mittailla ainekset ja lusikoida seoksen vuokiin. Vaikeinta on malttaa odottaa karkkien jähmettymistä.I had a craving for something sweet and easy to make. Something for which I didn't have to go buy the ingredients for. I browsed through my bookmarks and found this Chocochili's peanut butter and oatmeal candy-recipe. It's only in Finnish, I'm sorry to say, but take my word for it and believe, that these sweets are quite lovely.

I didn't have any coconut oil or almond milk (or similar) in my cupboard so I had to make do and made these with regular butter and milk. Also I got 25 pieces instead of 15-20, so the original recipe might have called for larger capsules than those mini muffin capsules I used.

These treats are quite tasty and easy to make! Would be perfect to make together with the kids. The most difficult part is when you have to wait for the sweets to set. 
. . .

Ei kommentteja: